top of page

Тандемен полет с парапланер

Тандемния полет с парапланер е въздушна атракция, която позволява на всеки да полети с опитен инструктор. Не се изисква никаква предварителна подготовка и няма ограничения във възрастта и физическото състояние на желаещите.

Полетът започва с кратък инструктаж и подготовка на екипировката. При наличие на подходящи условия за излитане вие ще сте във въздуха след няколко крачки. След като излетите ще може да се отпуснете в удобната сбруя (седалка) и да се наслаждавате на невероятното изживяване. По време на полета ще имате възможност да видите уникални гледки над билото на Стара Планина и Розовата Долина. Полета завършва с меко кацане в близост до 1-ва станция на Лифт Сопот.

Продължителността зависи от моментните атмосферни условия и варира между 15 и 30 минути.

Препоръчително е да сте облечени с дълги панталони, блуза с дълъг ръкав и туристически обувки.

По желание на клиента полетът може да бъде заснет с HD камера и да запазите спомена от изживяването.

За резервация:

07001 5438 

cropped-tandem-paragliding-cape-town.png

Цена

 

  • Полет: по запитване

  • Видео от полета: по запитване

Забележки

 

  • Цената на полета не включва цената на билета, за качване до зоната за излитане.

  • Полети се извършват само в подходящо за безопасно летене време

Разходка в Национален Парк "Централен Балкан"

hiking-png.png

"Интерактивната карта съдържа информация за основните туристически маршрути, хижи и забележителности на територията на Национален парк “Централен Балкан”, представена по паркови участъци."

"Картата съдържа информация за основните

маркирани туристически маршрути в

Национален парк “Централен Балкан”.

Маршрутите, които имат общи

участъци или стартират

паралелно от определена

точка условно са представени на картата с

успоредни линии, за да се

избегне наслагване и да се улесни

получаването на допълнителна

информация/ свалянето на данни."

"Можете да видите основните входно-изходни пунктове за Национален парк “Централен Балкан” (населени места, гари, др.) за всеки от 7-те паркови участъка: Тетевен, Клисура, Троян, Карлово, Калофер, Стоките и Тъжа".

hut.png

Изкачването от Сопот се улеснява от седалковата въжена линия. С лифта се достига до междинната лифтова станция, откъдето по опороен терен се тръгва на север – северозапад.

 

Постепенно наклонът намалява, пътеката завива на запад – северозапад. Минава се през скалистото възвишение Пресечен камък, на запад от което се отклонява пътеката към близката ведомствена хижа Незабравка. От него се продължава право на север, по стълбова маркировка, прокарана по наклонени пасища. От запад са иглолистните гори, покриващи източния склон на връх Добрила, а от изток – дълбоката скалиста пропаст на Манастирска река. Пътеката минава вляво от кошара и след това вдясно от паметната плоча на Дядо Яни. Пътеката се разширява и траверсира почти по хоризонтал източния склон на връх Добрила. До хижа Добрила се стига след преминаването на плитко долче и излизане на седловината между върховете Добрила и Амбарица.

Време за маршрута със седалкова въжена линия + 1.30ч. пеша или 4.00ч. по маркирана пътека.

bottom of page